שמר בטיחות יועצים מספקים הדרכות לממוני בטיחות
למידע נוסף על הקורסים חייגו 052-232-1144, ונשמח לעמוד לשירותכם.
בשמר בטיחות יועצים – יועצי בטיחות מוסמכים להעברת הדרכות לממוני בטיחות המוכרים על ידי משרד התמ"ת, על פי דרישות המוסד לבטיחות וגיהות. לארגון הדרכות לממונה בטיחות בחברתכם, צרו עמנו קשר בטלפון – 052-2321144. נשמח לעמוד לשירותכם.
בטיחות היא הדאגה הראשונה במעלה בכל מקום שאנחנו נמצאים בו, בבית, בבית הספר, במקומות עבודה, במקומות ציבוריים, בתעשייה, בחנויות ובמקומות בילוי.
לא מדובר רק בדאגה טבעית ומחויבת המציאות אלא גם בציות לחוקי הבטיחות ותקנות שונות בתחומים השונים שבהם היא מיושמת לפי תורות שונות.
לכל בטיחות יש מאפיינים והיבטים שונים שלכולם דואגים אנשי מקצוע הנקראים ממוני בטיחות. הם אלה שבודקים כל מה שנחוץ לשמירה על בטיחות העובדים, המבקרים, הלקוחות וכל מי שנכנס למתחם שעליו הם ממונים.
בטיחות מתחלקת לכמה תחומים ובכל תחום ממונה הבטיחות חייב לדעת את כל חוקי הבטיחות לפי ספר החוקים של ישראל.
לצורך זה הוא לומד קורס ממונה בטיחות כדי לקבל הסמכה שמוכרת על ידי משרד התמ"ת והמוסד לבטיחות וגהות (עוד על בטיחות וגיהות בעבודה). תפקידו אחר כך הוא לדאוג לבקרת הבטיחות במקום העבודה ולהעביר ידע זה בהדרכות בטיחות שונות לעובדי המקום.
מה יש לדעת על קורס ממונה בטיחות?
כאמור, בטיחות וגיהות נמצאות בכל מקום, הן מתועש והן מסחרי או פרטי. בקורס לומדים בדרך כלל מהנדסים או הנדסאים, ובעלי ידע במדעים ובטכנולוגיה שכבר צבר ניסיון בעבודתם. רוב הלימודים בבטיחות עוסקים בתורות חומרים וטכנולוגיה ולכן רקע זה חיוני ביותר.
קורס ממונה בטיחות מתנהל בכמה מוסדות בישראל אולם נמצא בפיקוח של משרד התמ"ת והמוסד לבטיחות ולגיהות, ולכן גם ההסמכה והרישיון שניתנים לממונים הוא מטעמם. זה חיוני גם לצורך הוצאת פוליסת ביטוח שמכסה את ממונה הבטיחות בעיקר אם הוא עצמאי. בתום קורס ממונה בטיחות יש לעמוד בבחינת ההסמכה כדי לקבל תעודה.
מה לומדים בקורס ממונה בטיחות?
לאחר הקורס כל ממונה בטיחות יכול להתמחות בכל תחום שהוא מעוניינים לעבוד בו, אבל הנושאים שלומדים בקורס הם משותפים לכולם משום שהם קיימים כמעט בכל מקום בצורות השונות. להלן רשימת נושאי לימוד:
- בטיחות בתעשייה מחייבת ללמוד כל מה שקשור לעיסוקים אופייניים לה כמו ריתוך והלחמה, עבודות מתכת ועץ, פלסטיק וחומרים פולימריים שונים.
- מיכון בתעשייה ובמקומות שונים – גידור מכונות והנחיות הפעלה וזהירות מפניהן.
- עבודות בגובה רב – זהירות מפני נפילות, ניקיון, בנייה, הטענה ועוד.
- ענף הבנייה.
- ציוד מכני כבד וכלי רכב כמו משאיות.
- חשמל – סכנות.
- חומרים מסוכנים – טיפול, אחסון, הובלה.
- כיבוי אש ובטיחות אש.
- תנאי סביבת העבודה – רעש, תאורה, אוורור, מכשולים, תנאי עבודה פיזיים.
- ארגונומיה.
- טעויות אנוש ושיקול דעת.
- כיצד לקיים הדרכות בטיחות לעובדים.
- ביצוע סקרי סיכונים ותכניות בטיחות.
- חקיקה ותקנות.